Träteknisk utbildning
i Osby

Den trätekniska utbildningen i Osby är för dig som vill utbilda dig till CNC-operatör, maskinsnickare, maskinoperatör, inredningssnickare, montör eller ytbehandlare. Utbildningen är framtagen i nära samarbete med företag inom träindustrin.

Utbildningen

Vi testar dina kunskaper så att du får en utbildning som passar dig. Det behövs inga förkunskaper, men vi tar till vara på det du redan kan. Längden på utbildningen varierar beroende på detta, och kan bli upp till 46 veckor.

Vi tar in löpande under året.

Du får de kompetensintyg och certifikat som industrin efterfrågar.

Kursstart

Vi har löpande antagning. Utbildningens längd beror på dina förkunskaper och inriktning, utbildningen kan vara upp till 46 veckor.

Tau Hantverksskola
Klövervägen 23
283 50 Osby

Studiebesök

Det första steget är ett obligatoriskt studiebesök:
Aktiviteter – Arbetsförmedlingen

Studiebesök sker varje tisdag och torsdag kl. 13.00.

Ansökan till utbildningen börjar med ett obligatoriskt studiebesök:

Möbelsnickare

Tänk att en dag få besöka hotellet som har inrett lobbyn med fåtöljer som just du har skapat, eller att få se det där unika soffbordet i ett skyltfönster med vetskapen – det där har jag gjort. Som möbelsnickare inreder du Sverige och världen, du skapar unika möbler i mindre serier eller specialbeställda inredningar.

CNC-operatör

Med hjälp av skicklig datastyrning är det bara fantasin som sätter gränserna för vad du som CNC-operatör kan göra. Du är hjärnan bakom maskinerna och tillsammans bildar ni ett framtidsteam som ansvarar för hela produktionskedjan.

Du programmerar, utvecklar och producerar produkter som bygger och inreder världen.

Ytbehandlare

Den sista finnishen görs av dig, du får produkterna att skina genom att lacka och måla träet. Du blandar färg och skapar konstverk, manuellt eller med speciella sprutmaskiner.

Maskinsnickare

Du jobbar nära träets strukturer och till din hjälp har du manuella och datastyrda maskiner. Du formar, hyvlar och sågar fram det där lilla extra till dörrar, fönster, möbler och mycket annat. Ett hantverk med en doft av trä.

Tau Hantverksskola

Brännögatan 2
211 24 Malmö, Sverige

+46 (0) 40 29 02 06
info@tauhantverksskola.se

© 2021 Tau Hantverksskola

Tau Hantverksskola

Brännögatan 2
211 24 Malmö, Sverige

+46 (0) 40 29 02 06
info@tauhantverksskola.se

© 2020 Tau Hantverksskola